CINE ESTE TONI

și mai ales de ce

Născut la Timișoara în data de 4 martie 1977 la ora 21 și 22 de minute, Toni Bega măsoară în prezent 185 de centimetri din tălpi până în creștet. A terminat Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara (promoția 1995), iar apoi Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București. Imediat după absolvirea acesteia din urmă a fost recrutat de Serviciul de Informații Externe, unde a prestat până în anul 2007, când a demisionat pe motive de nepotrivire de caracter cu zmeul zmeilor din S.I.E. De atunci și până în zilele noastre Toni dă la ciocan în propria-i covrigărie, în calitate de consultant independent pe probleme de securitate.

Vecin cu nea Gigi, cel mai celebru taximetrist bucureștean de la ultimul birjar interbelic încoace, Toni împarte cu acesta nu doar palierul etajului 4 al unui bloc din cartierul Aviației, ci și aventurile stârnite de mereu surprinzătoarea faună și floră a Daco-României contemporane. Li se alătură uneori și tanti Mitza, mătușa lui Toni, împreună cu ale ei neprețuite comori – Ferdinand, un enorm dric Mercedes-Benz folosit pe post de mașină de oraș, și Gomez, un motan tărcat, roșcovan și apisicat.

Toni iubește soarele, muntele, muzica lui Mozart, cărțile lui Kafka și alergatul de nebun. În egală măsură, urăște proasta creștere, educația precară și textele fără diacritice.

CINE ÎL RECOMANDĂ